Alltid efter

Det är så fruktansvärt tröttsamt med den här to do-listan som hela tiden rullar på inne i ens huvud. Den som går parallellt med jobb- to-do-listan och varje-dags-to-do listan. Ni vet den där allt-utöver-to-do-listan. Plantera om blommorna fixa grejorna till ungarnas julkalander städa källarförrådet ställ in trädgårdsmöblerna ring tandläkaren limma leksaksservisen byt skarvsladden bakom tv:n beställ dagisfoton boka kör bort att bös eller boka ett loppisbord fundera ut julklappar ta ett fotbad köp flygbiljetter skaffa vinterhandskar till ungarna tvätta sofföverdraget köp nya jeans …. kan man inte stänga av den på nåt vis? Jag vill vara en lycklig bohem som lever i stunden och euforiskt pillar sig i naveln, helt omedveten om alla märkliga måsten som vardagslivet producerar.

Annonser
Det här inlägget postades i Vardagsludd. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Alltid efter

 1. Jeanette skriver:

  Ja de där to do listorna tar verkligen knäcken på en. Och lyckas man förtränga lite så kommer det tillbaka en aningens sent så man får panik istället.

 2. steffanie skriver:

  Jag säger bara: Mindfulness! 🙂

  • rostenfranost skriver:

   Det har jag hört talas om, men jag är alltför spastisk för att ta reda på vad det handlar om. Är det typ som yoga för sinnet?

 3. Marjaana skriver:

  Linda, sinulla alkaa olla anoppimaisia piirteitä, hänellähän on aina ne tosi pitkät ja loputtomat to do -listat! Be careful 😉

 4. steffanie skriver:

  Ja, så skulle man nog kunna förklara det. Mindfulness är inspirerat av buddismen men utan det religiösa inslaget. Medveten närvaro brukar det kallas på svenska. Att vara här och nu. Precis just nu. Inte älta gårdagens misslyckanden på jobbet eller oroa sig för morgondagens jobbiga möte. Jag läste böckerna ”Vem är det som bestämmer i ditt liv” av Åsa Nilsonne, psykiater, och ”Att leva ett liv – inte vinna ett krig” av Åsa Nilsonne och Anna Kåver, psykolog. Tycker dom förklarar på ett bra sätt vad det går ut på. Det handlar om att lära sig styra tankar och känslor på ett för varje situations ändamålsenligt sätt. Och att inse att känslor och tankar inte är fakta trots att vår lättlurade hjärna ofta tror det. Här är en bra artikel ur DN:
  http://www.dn.se/insidan/malet-vara-narvarande-i-nuet-1.1033665

  • rostenfranost skriver:

   Intressant. Barn är ju mästare i mindfulness, de är ju alltid i nuet och ibland lyckas man ju faktiskt stanna där med dem!

 5. a-k skriver:

  När kan jag komma över och limma leksaksservisen med dej? Jag har bytt ut min to do lista till en vill göra lista, det är mycket trevligare!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s