Mina stackars finska barn

Innan jag själv fick barn tyckte jag så innerligt synd om alla finska barn som fick äta segt och surt rågbröd istället för att – som jag, som svensk sjuttitalist – växa upp på härligt degig Skogaholmslimpa. Mina barn skulle minsann aldrig tvingas äta dylikt finsk barkbröd.

Och nu sitter de här, mina muminbarn, och smaskar Reissumies och surskorpor varje kväll framför Bolibompa. Helt frivilligt. Efter deglimpa frågar ingen.

Finsk och fiberrikt, med naturlig barksmak:

Garanterat fiberfri, men ack så härligt degig:

Det här inlägget postades i Finska pinnar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mina stackars finska barn

  1. P. Raul skriver:

    Reissumies: Fullkornsrågmjöl, -kross och rågkli (50%), vetemjöl, vatten, jäst, rågmalt och havssalt (1,2 %).
    Surskorpor: Fullkornsrågmjöl, jäst, vatten och salt (1,5 %).
    Skogaholms limpa: Mjöl (vetemjöl och siktat rågmjöl), vatten, sirap, jäst, rågskållning, vegetabiliskt fett, surdegspulver av vete, salt, vetegluten.

  2. rostenfranost skriver:

    Sirap och vegetabiliskt fett… mmmmm!!!

    • karinmeh@telia.com skriver:

      Jag har sedan 2 år upptäckt de fantastiska surskorporna på Coop i Skutskär. Döm om min enormt stora besvikelse då de nu har upphört med att sälja dessa. Vet någon var man kan köpa det nyttiga och goda bröd? Krakus surkål i glasburk har gått samma väg. Obegripligt.
      / Karin Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s