Heter han Pekka?*

Funderar på att ringa Dagens Nyheters och Svenska Dagbladet och tipsa om en nyhet: det är presidentval på G i Finland. Tror nämligen att de missat det. Har inte sett några stora satsningar på att ge svenska folken en inblick i de pågående diskussionerna inför söndagens andra valomgång. Har knappt sett några små notiser. Denna hittade jag efter att ha sökt på ”Finland” på DNs hemsida. Men för att den ska säga något krävs det kanske att läsaren vet vem Sauli Niinistö är, eller Eva Biaudet. Eller för den delen vet att det existerar något så suspekt som finlandssvenskar. Svenska Dagbladet skrev om samma sak men lite mer utförligt och drog till med en bild på Pekka Haavisto till och med. Även denna artikel hittade jag efter att söka efter ”Finland” på SvDs sajt. Jämfört med bevakningen av det amerikanska presidentvalet så är rapporteringen i svensk media av det finska presidentvalet patetiskt. Visst, kan man argumentera, den amerikanska presidenten har väl en aning mer inflytande på världsordningen än den finska. Men å andra sidan är Finland lite närmare. Och valet är om fem dagar.

Men glädjande nog nådde en nyhet från Finland paradplats på en av de stora nyhetssajterna och – halleluja – den handlade inte om brödköer eller VM i bastubad. Den handlade om råttor. 

Avslutar med att länka till denna lilla krönika av smarta Johanna Koljonen – den sammanfattar ganska bra vad som är på gång.

*.. frågade alla mina vänner när jag en gång i forntiden meddelade att jag funnit kärleken i en finne.

Annonser
Det här inlägget postades i Finland. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s